top of page
_DSC4465.JPG

PERSONLIG UTRUSTNING

 

För ett bekvämt och smidigt Mutantlajv behöver du ha med dig (som minimum):

Mat för tre dagar och köksutrustning. Det behöver verkligen inte vara krångligare än en säck med 5-10 konservburkar. I Mutantvärlden passar det utmärkt. De kommer från den nyss återaktiverade forntida "Göborgs Förenade Konservfaktori". Burkarna kokas lätt på glöd eller eld av alla de slag. Vi hoppas ge er grafik för att printa ut och klistra på korrekta etiketter närmare arrangemanget. Alternativt tar ni med er hållbara råvaror och ett mer avancerat kök.
 

Mutantsmink (om du inte är IMM), vi rekommenderar lösa latexdelar (grisnos, öron, vassa / skumma tänder, konstiga bölder, pansarhud osv.) för alla mutanter utom de som spelar pälsdjur, då är ofta en hel eller halvmask med päls på en bättre lösning. Kom ihåg att vi har en sminkör på plats som hjälper dig.

Kläder Patinerade kläder ( tänk på att även om de är nytillverkade ( tillverkade i pyrisamfundet eller göborg osv) så är slits de och blir smutsiga så en skjyst patina är ett måste.)

 

Vapen Något att skydda dig och dina ägodelar med, ett passande vapen för närstrid. eller ett avståndsvapen.

Packning Matkärl och bestick, vattenflaska, en säck eller ryggsäck samt en sovrulle med liggunderlag. Extra filtar. Allt i dova färger och skitigt ock slitet.

 

Ljuskälla Eftersom en stor del av lajvet handlar om utforskande av ruiner om natten behöver du ta med dig en ljuskälla. Vi ser helst facklor, oljelapor, fotogenlampor och inte morderna ljus, undantaget är robotar som ofta har inbyggda ljusanordningar eller forntida lampor.

Bra skor Du kommer att klampa omkring i skrot, skog och ruiner. Då är det bra att ha ett par rejäla sulor under fötterna så du inte får vasst skrot genom dina slitna dojjor, så lämna dina Converse hemma och ta ett par Militärkängor eller grova arbetsskor för byggarbetare.

Fungerande hjälm. Bra skit att ha när man flyttar tunga saker, smyger omkring i fallfärdiga ruiner eller får en bössa riktad mot sig. Du kanske lyckas hitta en, vem vet vad ruinerna döljer.

 

Handskar. Nästan nödvändigt. Fungerande, men patinerade. 

OBS: Du skall kunna sova i ett ruinhus (eller tom. utomhus) med den utrustning du har med dig. All utrustning (inte bara kläder) skall vara patinerat (smutsat och slitet) och passa in visuellt i Mutantvärlden.  

GRUPPUTRUSTNING

Din grupp skall tillsammans se till att ni har med er (minimum):

 - Sliten (helst sliten textil) pressenning eller tältduk för lägerbygge. Har ni tillgång till ett   färdigslitet post-apokalyptiskt tält funkar det utmärkt. 

 - Köksutrustning för att kunna värma mat och göra upp en öppen eld. 

 - Ett större vattenkärl (damejanne eller sliten och modifierad plastdunk funkar lika bra) för gruppens vatten (hämtas i brunn på området) och en hink (helst plåt) för att släcka eld.

 - Ett par extra filtar och liggunderlag om ni tar fångar eller andra typer av oväntat besök i lägret.

 - Komplett standard första- hjälpenlåda. Vi gissar att plåster och förband av skärsår från skrot kommer bli det vanligaste. Glöm inte skavsårsplåster, fästingtång, vätskeersättning. 

 

EXEMPEL PÅ PRYLAR SOM PASSAR FÖR EN PYRIER ELLER ANNAN STADSBO 

Kandelaber, Oljelampa, Målade skyltar, Trasmattor, Hattar, Kritpipor, Rökkorv (cigarr / cigarill), Väst, Nytryckta tidningar / skillingtryck, Handdragen vagn, Läderstövlar, Glasögon, Monokel, Näsduk, Koffert, en bofferkniv , Fotoplåt föreställande familj, Van Halen framförd på Fiol,  ett skarprättar gevär, Militärt överskott från 50-70'tal med lämpligt pynt, Värja i gehäng, Hörtratt, Mirakelmedecin i brunt flaskglas, Ölamust i glasflaska. 

EXEMPEL PÅ PRYLAR SOM PASSAR FÖR BOENDE I GÖBORGSTRAKTEN

Stickad kofta, Stormlykta, Overall sydd av jeans och två jackor, Tshirt i linne, Linneskor med bildäckssulor, Skärmmössa av ben och vadmal, Mössor, Vantar, Lunchlåda i plåt, Räknesticka, hammare med nytt snidat skaft, Skruvdragare som skruvmejsel, Hängslebyxer, Skrotbyggd vevgrammofon och något att skydda sig med som ett svärd en klubba eller järnrör

EXEMPEL PÅ PRYLAR SOM PASSAR ZONFARARE, JÄGARE OCH LOKALBEFOLKNING

Päls, Luvor, Piktogram, Blandrustning av skrot och läder, Fornsäck med trä / benstomme, Benlindor i vadmal, Vevficklampa, Fackla, Gasmask förstärkt med läder, Skyddsglasögon, svärd, pilbåge eller Spjut, Hosor, Mantel av sliten pressenning, Sönderfallande och ofra lagade fornkängor

UTRUSTNING

bottom of page