top of page
_DSC4377.jpg

För att gestalta närstrid använder vi latexvapen som klubbor, svärd, stålrör och skrotsmiden samt skjutvapen som smäller (knalkork eller liknande). Även pilbågar, armborst och annat med latexammunition. Skjutvapnen är nytillverkade bakladdare (enskotts), hagelbrakare (tvåtipiga) dessa skjuter svartkrutsammunition. Forn- ammunition skjuter man i hemmabyggen av fornskrot eller i ömt vårdade och kanske modifierade fornvapen. De allra dödligaste vapnen är svårbegripliga strålmakapärer. 

Nya tydliga regler!

Vi har bättrat på strids reglerna för att de ska bli lättare och tydligare. Men det är fortfarande rollspelandet som går först. Systemet finns för att göra striderna spännande och rättvisa. Men vi ser hellre att man spelar ut sina träffar rejält, än att man i stridens hetta ställer sig och räknar sina träffar. Gå ner "för tidigt" för att fienden är dig övermäktig gör striderna kul och dramatiska. Kom ihåg att du alltid kan ge upp. Stolthet läker fortare än en skallfraktur.


Vi använder oss av KP (kroppspoäng) för att du ska veta hur mycket du tål och kunna spela på hur skadad du är. Spela skadorna tills de läkts och vår sminkör hjälper er gärna med bandage, sår, bränn och rötskador.

 

  • Människor har fyra(4)KP i grund

  • Mutanter har fyra(4)KP i grund

  • Robotar har sex (6) KP i grund

  • Psi mutanter har två(2) KP i grund


Kp räknas oavsett vart träffen tar så du har inte individuella KP för olika kroppsdelar.

ATT SKADA EN ANNAN

Ett närstridsvapen skadar ett(1) KP

Närstridsvapen avser knivar, påkar, svärd, järnrör, spjut och högafflar alla vapen som hålls i ena änden och träffar med den andre. kastvapen hamnar också i denna skadekategori. du kan läsa mer om vapen HÄR

Avståndsvapen Skadar två(2) KP

Skjutvapen så som pistoler, gevär, pilbågar och dylikt. och träffar alltid om en person siktar på dig, untagtaget är pilbåge där du faktiskt fysiskt måste bli träffad för att träffas. Fornvapen som är enskottare / lägre kaliber räknas till denna kategori.

 

Energi vapen och Fornvapen skadar fyra(4)KP Fortidens makalösa mackapärer som skjuter kulkärvar, prickskytteammunition, energibollar, raketer eller osynliga strålar är höjdpunkten skadande teknologi nådde till innan smällen. De sänker de felsta direkt!


Tunga vapen:
Muskedunder, kanoner, fornraketgevär och tyngre kulsprutor gör att du och alla i din närhet går ner direkt oavsett klass, rustning, optioner eller mutationer!

Sköldar
Om du gömmer dig bakom en sköld är du immun mot alla skjutvapen (om inte en pilbåge träffar dig där skölden inte skyddar) undantaget är Tunga vapen som går genom allt. Var generös med att ta träffar om någon skjuter dig från en vinkel du inte är skyddad av skölden.
 

ATT SKYDDA SIG FRÅN SKADA

Rustning.I mutantvärlden så finns det oräkneligt med faror, därför bär nästan alla någon form av skydd, inte bara äventyrare utan pärerboden tänker att en domherre närsom helst kan försöka få sig ett mellanmål så bonden har alltid på sig sin härdade läderväst, det är bättre att var på säkra sidan. Rustning skyddar generellt där den sitter under närstrid men i en skytte duell så är den generell eftersom det är svårt att veta vart motståndaren siktar så i våra Mutantlajv ger rustning helt enkelt extra träffar var än du blir träffad. Detta är särskilt viktigt att notera vad gäller hjälm, eftersom man inte bör slå sin motståndare i huvudet.

 

Lätt rustning eller Hjälm, ger dig en extra träff, detta kan vara en tjockare läderväst, en lätt forntida kevlarväst, lättare ihop plockad bland rustning av blandade lättare plåtbitar, tjocka tyger, plastics eller trä.  Rent praktiskt är det en rustning som inte begränsar dig överdrivet och kan bäras under en hel dag utan problem

 

Tung rustning, ger dig två extra träffar. Detta är heltäckande plåtar, tunga västar riktigt tjocka och otypliga, rent praktiskt är dessa för tunga, jobbiga eller obekväma för att bäras mer än ett par timmar åt gången.

 

Fornrustningar, är tunga rustningar, gjorda för krig, dessa är speciellt framtagna för eliten från förr,  de är väldigt scifi och EXTREMT ovanliga (dessa har extrema krav på sig och måste godkännas av arr och ha en riktigt bra motivering varför din karaktär har hittat den). Gör dig immun mot pilar och vanliga närstridsvapen...

STRIDSREGLER

bottom of page