top of page
_DSC4275.JPG

ROLLER OCH GRUPPER

ATT SKAPA DIN ROLLPERSON​

När du anmält dig och har betalat avgiften kommer du att få en länk till ett Rollformulär där du skapar din roll genom att svara på frågor. 

Rollformuläret tar upp saker som personlighetsdrag, mutationer, upväxtmiljö, användbara kontakter, specialla färdigheter, relationer till ett par andra roller på lajvet samt vad du vill uppleva och uppnå under spelets gång. 

Det är DU som skapar och bestämmer över din roll. Föreställ dig hur ditt alter- ego kan passa in och utvecklas i en laglös skrothåla på väg att civiliseras? Vad vill du uppleva? Börja där och kolla igenom vad vi söker för slags karaktärer under Sökta roller nedan. 
 

Under workshopparna på plats hjälper er skapa ett par riktigt bra personliga relationer till andra roller och vår erfarenhet är att det ofta är en effektivare metod än att överförbereda. Det här gäller särskilt intriger utanför den egna gruppen.

Det är upp till er hur mycket ni snackar ihop er innan, men kom ihåg att folk har väldigt olika mycket tid.

Vi har försökt skapa ett spel som är lätt att dyka upp och vara med på, så länge man är hyfsat välbekant med Mutants framtidsvärld.

Med det sagt vill vi hjälpa er leva er Mutantskröna och anpassar ständigt scenariot efter de roller vi får in och (i mån av tid) skapar brev, fynd och händelser direkt relaterade till din rollperson. 

 

Använd gärna ett av rollkoncepten som anges i gruppbeskrivningarna nedan. De är konstruerade för att passa in och skapa kul spelmöjligheter, men vi älskar nya bra ideér från våra deltagare så känn dig inte bunden till koncepten.ROLLER: VAD KAN JAG SPELA?

En fryntlig gris med pansarhud och dåligt morgonhumör, en luttrad zonslusk som bara vill få ro i Göborg, eller varför inte en Automat med kravatt och politiska ambitioner! Bara din fantasi sätter gränser

GRUPPER

På "Knugen av Kuserud" kommer du och dina kumpaner att anmäla er till en GRUPP. Här följer en kort presentation av de viktigaste grupperna av lycksökare som kommer att gruffa om makten över skrotgruvan. 

Observera att det går fint att anmäla sig ensam till en grupp, det mesta arbetet för att få ihop gruppen till en enhet kommer att ske i workshops på plats.

ROLLGALLERI OCH GRUPPER FRÅN "KNASET I KUSERUD"

Flera av dessa kommer tveklöst att återkomma, och det går fint att spela i dessa grupper även under "Knaset". Faktum är att vi gillar återkommande kampanjroler och uppmuntrar er att fortsätta era rollers saga, även om de sadlat om och blivit fiskare istället för banditer!

 

GÖBORGSBLOCKET OCH GYNNAREN

Dessa tre grupper kommer från den i Kuserudstrakten närmast legendariska stadsstaten Göborg i syd. Att bli Medborgare i den förhållandevis jämnlika och rättvisa staden är ett mål som i stort sätt alla rollpersoner (varesig de erkänner det för andra eller inte) delar. Men för att bli medborgare måste man bevisa sin "medborgaranda" genom att samla "aspirantmärken", dokument, fornmedaljer eller sigill som bevisar att man agerat "medborgerligt". 

Handelshuset Bexorin agerar i början av "Knugen" fortfarande som om att de är besitter rätten till skrotfyndigheten i Kuserud. De säljer "Inmutningar" till individer eller skrotgrävarlag och tar betalt för att nyttja fastigheter i vissa fall. En inmutning är rätten att bryta skrot i enskilda delar av Kuserud och att få sälja dem fritt, mot att en andel går till Bexorin's. 

 

Varken lokalbefolkningen eller Pyriska medborgare är roade av detta antagande. Antingen för att de ser sig som fritt zonfolk eller eftersom Kuserud ligger precis lika långt från Karle som Göborg.

​​

BEXORINS HANDELSHUS

En grupp Aspiranter ledda av en Gynnare från Bexorins Handelshus, ett av Göborgs rikaste och mäktigaste. Man hoppas lägga beslag på huvudparten av skrotfyndigheterna med mutor och löften om framtida andelar. Bexorins stödjer med all sin rikedom och upparbetade kontakter i Kuserud en Göborgsvänlig borgmästarkandidat.  ​  ​​​

ENCYKLOPEDISTERNA

Kunskaparfölje baserade i Göborg men består av både Pyrier och Göborgare, Aspiranter och Medborgare. På jakt både efter lukrativt skrot och sanningen om Gyllendråmernas öde. De stödjer nog...va är det val?

VADMALINGARNA

Roffe Vadmal är en av Göborgs hårdste krim-bossar. Han och hans anhang är muterade människor eller djur, och oftast Vretingar (ur-Göborgare som blev överkörda av stadens människo- grundare). De ämnar inte följa några regler som Göborgare dikterar och de är väl medvetna om att Kuserud än så länge är laglös mark. Vadmalingarna vill även de se en Göborgsvänlig borgmästare. 

STRAFFKOMMANDO 9b 

 I ett ambitiöst karriärs- ryck har fånglägret Hålets vaktchef dragit ihop ett gäng av de mest pålitliga fångarna för att ta över majoriteten av den beryktade nya skrotfyndigheten i Kuserud. Jerrold och hans Straffångar har en stor inmutning och har börjat agera som ett slags ställföreträdande bygarde. Tills Soldaterna från Pyri dyker upp... Straffångarna företräder fraktionen som vill se RR Jerrold som Borgmästare.

KuserudsFrihandelsKonglomerat

​"De ä av samma skrot och korn alla skrotbökare. De rumlar ut i zonen som en grupp övergödda åhlar i jakt på forntidsmanicker och krediter så fort någon avdankad luffare snubblar över en bit plastics. Men de gynnare som driver hem storkorvan ä sånna som oss, som är på plats först och säljer zonfånarna extra ljuslyktor, kartor, spadar och upplysningar av bästa kvalité. Vaselin-Viktors Värdering och Varor är inte bara traktens hederligaste handlare, vi kommer också vara traktens enda." 

Denna grupp handelsbodar och krämare som vuxit upp krin Vaselin-Viktors verksamhet, har etablerat sig som en politisk fraktion som vill se till att Kuserud förblir obeskattat och fritt! De framför såklart en aggressivt frihetsälskande borgmästarkandidat. 

 ​​​​

KVALSTERS MAGASIN / KARLEBÖNDERNA

En handfull hoppfulla och kanske aningen naiva Karlebönder. Kommer de klara sig i konkurrensen mot mordiska banditer och kallhamrade köpmän? De har redan pangat ihjäl sina egna och en av dem har lyckats lägga vantarna på en torr hall i Kuserud och har där startat "Kvalsters Magasin" ett rufft hotell för de många lycksökare som nu strömmar till Kuserud för att få sin del av skrotrikedomen. Kanske dyker fler Karlebönder upp och "hjälper" till att driva Hotellet. Kanske har de en Karlevänlig borgmästarkandidat att fiffla fram till seger! 

 

NYA GRUPPER PÅ KNUGEN AV KUSERUD

Pyriska Armén

Två enheter Pyriska infanterister har beordrats till Kuserud från sin förläggning i norr. Är de från ett av de fruktade Karleförbanden? Vita Kåren? Tunnelrävar? De kommer från hela Pyrisamfundet, styrda med järnhand av ett befäl med tydliga, men ytterst hemliga order. De flesta utgåt från att de är här för att hjälpa en Pyriske Skattskrivaren, hålla zonbestar från området samt se till att valet av Borgmästare går lungt till. Men man vet aldrig...

Fiskare / Dockteater

Här sen i våras å de vill nå ble mest lämnade ifre och feskö och dra lite dockteater och ha det gött. En till synes låg ambition. Men det är Kuserud vi snackar om. Vill bygga en fläskig flotte! Har ett Sockerlag. 

Stolta Färgen / Gråskalan
Kuseruds egna prima krog grundades under Knaset och drivs av ett färgstarkt gäng som tveklöst kommer stå i centrum för Kuseruds utveckling kom in och ta dig en folklig ölamust ett hutt thinner och njut av snabeljazzen i den mysiga och hemtrevliga baren på markplan
.

I källaren hittar du en lite mörkare krog för de mer ljusskygga personerna vars affärer ska hållas mer undan, för att komma in behöver personalen veta vem du är eller ha någon som kan gå i god för dig  


Lycksökarna 

Zonfarare, skrotletare, äventyrare och allsköns skurkar och banditer. För dig som vill spela en typisk äventyrare från Mutant (kanske en gammal rollperson från bordsrollspelet), jaga skrot och fynd i vild konkurrens med de etablerade grupperna och varandra är det bland de mångtaliga Lycksökarna som huserar på Kvalsers Magasin du hör hemma! Även mindre egenskrivna grupper av nykomlingar till Kuserud som inte hunnit slå ner bopålarna hamnar i denna kategori av snart (hoppas de) stormrika lösdrivare. 

 

ANDRA SÖKTA ROLLER OCH GRUPPER: 
 

Borgmästarkandidater 

Handelsbodar
En Valberedning 

en Skattskrivare (från Pyri)

Olika sällskap (hemliga eller inte) med folk från fler grupperingar
Fjärran Hamnar (International travellers) 

Socker-lag (som fotbollslag) som arrangerar Sockerturnering
Smedja
Smältverk

Bankir

Jägare

Äventyrare.

 

EGET GRUPPKONCEPT


Har du och dina vänner en idé om vad ni vill gestalta och leva som under Mutantlajvet? Skriv en pitch till oss när du anmäler dig så återkommer vi med kommentarer och ett godkännande. Nästan vilken fraktion, familj eller äventyrargrupp som helst från Mutants värld kan ha drabbats av skrotfeber och sökt sig till Kuserud. Vi jagar särskilt bofasta eller tillresta med hantverk, handelsbod, ett yrke de kan utöva på lajvet och allehanda skrotrelaterade verksamheter

bottom of page