top of page
_DSC4358.JPG

PRAKTISK INFO OCH LÄGER

NÄR - 19-22:a JULI

VAR - KUSERUD  458 93 Färgelanda

HUR - PÅ LÄMPLIGAST SÄTT

3-4:e Juni är BYGGHELG

17:e-18:e Juli är BYGGDAGAR
19:e är obligatorisk workshop och byggdag! Senaste ankomst är 12.00. Workshops börjar kl 15.

VÄGBESKIVNING vid köp av biljett!

LÄGER OCH MAT

Här kan du läsa om hur du kan bo på lajvet. Vi säger kan, för det är mestadels upp till dig som deltagare hitta ditt eget hem i vår skrothåla i zonens utkant.
 

Varje läger skall kunna laga sin egen mat (enklare stormkök eller en lägereld att värma konserver på räcker bra), hämta och förvara vatten, sköta sin egen hygien (utedass finnes), samt inhysa hela gruppen i hyfsad komfort och generellt vara självgående.  

Se till att ni i gruppen har lite extra krubb med er. Det är alltid kul att bjuda en framtida kumpan på en måltid eller att ha lite snacks och sånt att tugga på under långa zonfärder!
 

Glöm inte att ha med er en vattenflaska då det kommer vara varmt, ni behöver dessutom något att förvarar vatten i, vid ert läger exempelvis vattendunk / damejanne.  

LÄGERPLATSER FÖR BOFASTA
Du som bofast i kuserud är relativt nyinflyttad och arrenderar en bit mark / bit av en ruin från Bexorins. Du har antingen byggt ditt eget läger / stuga, eller arrenderat en vrå i någon av de redan existerande byggnaderna. Som bofast förväntas du delta på en av våra byggperioder - antingen 3-4:e Juni eller 17-19:e Juli, presis innan spelet. Det finns gott om kul byggmaterial, men du behöver egna verktyg (gärna i Mutantstil så du kan fortsätta byga i spel) och räkna med att du behöver köpa en del material som balkar, skruv, spik, osv.
 

LÄGERPLATSER FÖR TILLRESTA
Du som tillrest till Kuserud nyligen, kan antingen hyrt in dig hos någon av de bofasta inmutningshavarnas mark eller betalat för en plats i Pidis lada - Hotellet som öppnats av Karlebönderna.

De enskilda Lycksökare som bor på hotellet bör ändå ha med sig lite grundläggande lägerutrustning för utflykter, men det mesta som anges i lägerkapitlet ovan sköter hotellet. Mot dyra krediter såklart.  

 

Krav för eldstad
Lägereldar kommer endas tändas om det inte råder eldningsförbud under arrangemanget. Vid eldningsförbud använd stormkök, lyktor och liknande snarare än öppna eldar. Gruppledaren kommer vara ansvarig för allt eldande i grupperna. En eld får ALDRIG lämnas oövervakad.

En eldstad behöver följande;

     - En eldsäker bas, om de är sand, betong, asfalt, sten eller stål.

     - En avskärmning av något slag, detta kan vara stenar, stålskrot eller väggarna av ett oljefat. 
     - En brandsläckare eller hink med vatten i närheten.

 

DRICKSVATTEN
Det finns en brunn på området med drickbart vatten, så dricksvatten kan alltid hämtas i lämpliga kärl för att ha i lägret. Det kommer att ske främst i baren "Solta Färgen", och i pumphuset.

BADVATTEN

Det finns ett par sjöar på området. Det går utmärkt att bada i samtliga.

TOA

Det finns flera torrdass på området. Dessa kommer innehålla våtservetter och handsprit. Det kommer även finnas en soppåse för sanitetsavfall.

SKRÄP 

Det kommer att finnas en sopsortering. Du som deltagare är ansvarig för att skräpet sorteras och att allt komposterbart hamnar i komposten.

Har du frågor eller funderingar så är det bara att ta tag i en arrangör
!

bottom of page