top of page
_DSC4522.jpg
_DSC4522.jpg

KÄNDA PERSONER I KUSERUD

Folk det snackas om. Vissa är kvar. Andra har dragit. Men man minns dem och det som hände under Knaset.
 

KANDIDATERA

Ion Meister - Är en Gryningsandans förespråkare, en teknolog och utforskare av fornteknologiens möjligheter. Han har ett stort kontaktnät i Nordholmia och Karle och förespråkar ett totalt närmande Pyrisamfundet, men icke till dess ädlingar. Snarare är det företag och Kejsarmakt som skall hjälpa K-rud blomstra.

Herodes Frankelsmöör - (tidigare Frankelhane) - en ädling från Hindenburg, är bosatt i Kuserud sedan förra sommarens skrotrusch och nyligen ingift i familjen Möör och Smöör (delägare av Bexorins). Tillsammans med sin Margarina har han låtit grunda vad de själva kallar Kuseruds första aristokratiska familj - ätten Frankelsmöör. Herodes tror på ett Kuserud med positivt inflytande från båda de två större rikena, ett Kuserud som förenar Göborgs medborgarrättvisa med Pyrissamfundets gryningsanda och anor. Och vem är mer lämpad att leda ett sådant samhälle än någon med ena foten hos de pyriska urfamiljerna, och den andra hos Göborgs mäktiga handelsbolag? Lägg därtill till att han förra sommaren, enligt sig själv och flera “oberoende” källor, var essentiell i upprensningen bland Kuseruds banditer, i utforskandet av zonen och kampen mot de gyllene, och i besegrandet av övriga kandidater till prinessans hand i blodig duell, och det finns egentligen inga alternativ till vem som ska få bli Kuseruds Kejsare!

Broder Agne - Broder Agne, en medlem av fiskelaget från Simris och städare i helgedomen, ställer upp som kandidat till borgmästare mest för att nån föreslog honom. Han är en troende i Loboster-kulten och strävar efter att vara en mer andlig typ av ledare. Agne är osäker på vad det innebär att vara borgmästar-knug, men han vill att alla ska vara överens och glada. Han har en kärlek för sin familj och är öppen för förslag och idéer från andra. Agnes mål är att vinna borgmästarvalet och rekrytera fler till kulten för att göra sin älskade Fader Allan stolt.

Rugge Rogurt - En självklar Göborgsvänlig kandidat som talar väl för Medborgarandan, och vill att K-rud skall bli en del av Göborgs vision om ett Medborgerligt samhälle och ta avstånd från Kejsarens grymma välde där vem du är släkt med är viktigare än vad du gör.

Mister Mozzarelli - Mister Mozzarelli, en muterad man med bakgrund i Pirit, leder Kuseruds Frihandelskonglomerat. Han ser sig själv som en ledare och diplomat, och hans mål är att frigöra Kuserud från Gryningsrikenas inflytande och behålla stadens oberoende. Mozzarelli är inte rädd för att ta itu med svåra frågor och är beredd att göra nödvändiga val för att säkerställa stadens framgång. Han är också utrustad med forntida vapen och har en kontakt från Göborg som hjälper honom med smuggling, sägs det. Mister Mozzarelli är en mer moraliskt flexibel framstegskandidat och har redan överlevt ett attentatsförsök!

Plånk Gyllendräpare - Plånk Gyllendräpare, är en lokal hjälte (den förste som lyckats dräpa en av ärkefienderna "De Gyllene" från zonens djup. Han är energisk och en idealistisk kandidat till borgmästar-knugs- posten. Han leder en allians av mutanträtts och arbetarförkämpar och driver ett tjärbrygdshak. Plånk är en erfaren kämpe för rättvisa och jämlikhet och fokuserar på stora åplaner för hur rikedom skall fördelas. Han vill bygga starka och inkluderande samhällen där varje medborgare ges möjlighet att växa och blomstra. Plånk tror på att lyssna på medborgarna och inkludera dem i beslutsfattandet. Han strävar efter att skapa en öppen och transparent regering där rösterna hörs och behoven prioriteras.


Sanktalusia Tärnagosse. IMM. Encyklopedi- Författare besatt av att arkivera. Blev djupt insyltad med Benzo och hans gäng marodörer...
 

Primus Stolt. IMM Kunskaparen vars memoarer är vällästa och en av grundarna till “Den stolta färgen”. Kort efter Knaset så for primus från platsen men lämnade över Krogen i sin nära väns händer och krogen anses vara hjärtat i Kuserud och det är där man kan få veta allt om platsen över ett stop Öhlamust eller en hutt thinner. 


Kunskapare Herman Fager. IMM. Skrotvetare som tidigare arbetat åt Huset Bexorin, men som antagits till sällskapet på grund av sitt kunnande om forntida materiallära. Känd för sin värdefulla Tabulatorpräntare (Skrivmaskin) från Forntiden och sina ambitioner att uppdaga Kuseruds och Dråmernas fornhistoria. 

L. DeNimh (FMD) (Opossum) DeNihm kommer ursprungligen från Ulvriket men har snabbt nyttjat sina kontakter och talanger som köpman (med särskild expertis i administration, inmutningar, skrot- handel och personalhantering) för att uppnå en tongivande roll i Göborgs våghalsigaste handelshus. Hur som helst är DeNihm den man går till om man vill få något officiellt gjort. Inmutningar, anställningar i Bexorins, Aspirantbedömning och annat hamnar på DeNihms överfulla bord. 

 

Rugge Rågurt (FMM), Ordningsman och inmutningskontrollant. En naiv men grov Mutant- Aspirant från Göborgs slum upprätthåller laga kontrakt med Bexorins. Det betyder att han köper in skrot och med sin slemma auktoritet och grova påk försvarar Göborgare i allmänhet och Bexorins i synnerhet. Visar sig vara en stridbar typ, ledde andra slakten i skrevan, då en livs levande Gyllendrom blev bytet, men vännen Kaahrl Katterpiller (FMM) infekterades av Gyllensjukan. 

 

Margarina Mör och Smör, Bexorinsk delägare (IMM) Dotter i en lång och nobel ätt av så kallade “Mörar” har i Göborg landsatt sig och byggt sig ett rekorderligt rykte ända sedan Den Stora Redans tid, Familjen har pengar och makt. Deras ätt styrs av Matriarker som ständigt har skapat nya traditioner och normer. Familjen sägs vara en av de grundande krafterna bakom den livsnjutande sekten "Ad Nauseum". Margarina visade sig under Knaset vara en virvelvind av illa genomtänkta och spontant genomförda infall. Minst en duell, en kapsejsning, en kidnappning, flera mord och ett smärre fältslag kan med rätta skyllas Margarina. 
 

Benzo Muskelito (RIP) - FMM. Kuseruds okrönte skrotkung härstammade från Musközonens mörker. Han skröt ibland om att hans förfader var den "första som fattade att Frihet och Profit är viktigare än ätt, rike och kejsare!". Nu är han död. Benzo var den som med sitt gäng började gräva skrot i Kuserud, och han var Bexorins fiende nummer ett med ett pris på sitt huvud. Tillslut var det en av hans egna som svek honom och pangade söner han på den legendariska Dockteatern om Den Ensamme Vandraren.  

 

Kraa af Präst - FMD (Kråka). Klart Prästen's kråka från den fina familjen i Simris ska ut och åka zon! Det slutade med banditeri och ledarmord och till sist utsäljning till Bexorins. Tillsammans med sin besteman Rehaboch Torp- Toke blev de karavanvakter för skrotlassen som ska fraktas söderut. 


Kapten Reyrey Jerrold - Straffkompaniets plit / befäl och tillika kock. En rättsväktare på glid. Talar bara genom sina underhuggare bland straffångarna - eller med sin mäktiga fornpuffra! Han klev fram som en av makthavarna i Kuserud när han kunde styra sitt vilda fängelsepack, men han verkade även själv vara i trubbel med lagen. Vissa skulle gärna se Jerrold som Överkonstapel eller tillockmed Borgmästare. Andra fruktar tanken på att låta straffångar ta plats som

 

Vaselin-Viktor (FMD) och KFK (Kuseruds Frihandels Konglomerat), Viktor var en slemmig Vässla som flyttat sin verksamhet till Kuserud efter ett “missförstånd” med Hindenburgs poliskår angående de “genuina” “Piritska” “heta doggarnas” innehåll. ​Vaselingänget hade många strängar på sin lyra.

Hans gäng hamnade i en riktigt rötig kåk, full av zonspök och riktigt hett skrot! Många tror att Vaselin- Viktor själv dukat under för rötan han utsattes för under vintern men ingen är helt säker.

Hans gäng blev rika på kuppen och grundade det som nu är KFK - en politisk fraktion som vill hålla Kuserud fritt från både Pyrisk och Göborgsk beskattning. 

​​

Snustrynet  (FMD) Galt. Bodybombarlegend, nu i KFK's tjänst.
Det sägs att Snustrynet växte upp som hantlangare på Lefvers Kokeri, precis som sina föräldrar, men han fick tidigt en plats i brottningsringen. Vi minns med värme röjjet på R-bajter då han tog Molle Kvistkran i första rånden! Han blev snabbt skojtad till större och större matcher! Visst tycktes det verkligen, den där varma våren 92, som Snusktrynet verkligen var ett stjärnskott? 

 

Men fallet blev snabbt. Fiaskot mot Ox. Försinkningen på Bunkern. Och när Snustrynet inte drog in åskådare så slutade vi älska honom. Är vi fans medskyldiga till hans förfall i kriminalitet som krossargosse för låga typer? 

 

Nu kan POLISGAZETTEN äntligen berätta om vad som hände sen!"

Polizgazetten, JULI 96

Klonk Långstrump en ung Karle- skrotletare som pangade ihjäl Skrot-Leffe när hans blåsning blev uppdagad. Hade ihjäl en Gyllendrom.  

Benn Kvalstervind, en naiv men social knegare från Karle som hatar robotar och tog över en ruin och byggde Kvalsters Magasin. Han är numera hotellets stolta ägare och han vet verkligen hur man tar betalt. 

Gunnart Eberhardt Bangkok och Herodes Svinto-Frankelhane var två barndomsvänner från de sämre delarna av Hindenburgs finare kvarter. Gunnart är lösdrivare och frilansjournalist och Herodes butiksbiträde och aspirerande kunskapare och explorator - båda med mycket begränsad erfarenhet men uppvuxna med stora bibliotek.

 

bottom of page