top of page
_DSC4522.jpg
_DSC4522.jpg

KÄNDA PERSONER I KUSERUD

Folk det snackas om. Vissa är kvar. Andra har dragit. Men man minns dem och det som hände under Knaset.

Sanktalusia Tärnagosse. IMM. Encyklopedi- Författare besatt av att arkivera. Blev djupt insyltad med Benzo och hans gäng marodörer...
 

Primus Stolt. IMM Kunskaparen vars memoarer är vällästa och en av grundarna till “Den stolta färgen”. Kort efter Knaset så for primus från platsen men lämnade över Krogen i sin nära väns händer och krogen anses vara hjärtat i Kuserud och det är där man kan få veta allt om platsen över ett stop Öhlamust eller en hutt thinner. 


Kunskapare Herman Fager. IMM. Skrotvetare som tidigare arbetat åt Huset Bexorin, men som antagits till sällskapet på grund av sitt kunnande om forntida materiallära. Känd för sin värdefulla Tabulatorpräntare (Skrivmaskin) från Forntiden och sina ambitioner att uppdaga Kuseruds och Dråmernas fornhistoria. 

L. DeNimh (FMD) (Opossum) DeNihm kommer ursprungligen från Ulvriket men har snabbt nyttjat sina kontakter och talanger som köpman (med särskild expertis i administration, inmutningar, skrot- handel och personalhantering) för att uppnå en tongivande roll i Göborgs våghalsigaste handelshus. Hur som helst är DeNihm den man går till om man vill få något officiellt gjort. Inmutningar, anställningar i Bexorins, Aspirantbedömning och annat hamnar på DeNihms överfulla bord. 

 

Rugge Rågurt (FMM), Ordningsman och inmutningskontrollant. En naiv men grov Mutant- Aspirant från Göborgs slum upprätthåller laga kontrakt med Bexorins. Det betyder att han köper in skrot och med sin slemma auktoritet och grova påk försvarar Göborgare i allmänhet och Bexorins i synnerhet. Visar sig vara en stridbar typ, ledde andra slakten i skrevan, då en livs levande Gyllendrom blev bytet, men vännen Kaahrl Katterpiller (FMM) infekterades av Gyllensjukan. 

 

Margarina Mör och Smör, Bexorinsk delägare (IMM) Dotter i en lång och nobel ätt av så kallade “Mörar” har i Göborg landsatt sig och byggt sig ett rekorderligt rykte ända sedan Den Stora Redans tid, Familjen har pengar och makt. Deras ätt styrs av Matriarker som ständigt har skapat nya traditioner och normer. Familjen sägs vara en av de grundande krafterna bakom den livsnjutande sekten "Ad Nauseum". Margarina visade sig under Knaset vara en virvelvind av illa genomtänkta och spontant genomförda infall. Minst en duell, en kapsejsning, en kidnappning, flera mord och ett smärre fältslag kan med rätta skyllas Margarina. 
 

Benzo Muskelito (RIP) - FMM. Kuseruds okrönte skrotkung härstammade från Musközonens mörker. Han skröt ibland om att hans förfader var den "första som fattade att Frihet och Profit är viktigare än ätt, rike och kejsare!". Nu är han död. Benzo var den som med sitt gäng började gräva skrot i Kuserud, och han var Bexorins fiende nummer ett med ett pris på sitt huvud. Tillslut var det en av hans egna som svek honom och pangade söner han på den legendariska Dockteatern om Den Ensamme Vandraren.  

 

Kraa af Präst - FMD (Kråka). Klart Prästen's kråka från den fina familjen i Simris ska ut och åka zon! Det slutade med banditeri och ledarmord och till sist utsäljning till Bexorins. Tillsammans med sin besteman Rehaboch Torp- Toke blev de karavanvakter för skrotlassen som ska fraktas söderut. 


Kapten Reyrey Jerrold - Straffkompaniets plit / befäl och tillika kock. En rättsväktare på glid. Talar bara genom sina underhuggare bland straffångarna - eller med sin mäktiga fornpuffra! Han klev fram som en av makthavarna i Kuserud när han kunde styra sitt vilda fängelsepack, men han verkade även själv vara i trubbel med lagen. Vissa skulle gärna se Jerrold som Överkonstapel eller tillockmed Borgmästare. Andra fruktar tanken på att låta straffångar ta plats som 


 

Vaselin-Viktor (FMD) och KFK (Kuseruds Frihandels Konglomerat), Viktor är en slemmig Vässla som flyttat sin verksamhet till Kuserud efter ett “missförstånd” med Hindenburgs poliskår angående de “genuina” “Piritska” “heta doggarnas” innehåll. ​Vaselingänget har många strängar på sin lyra. Hans gäng hamnade i en riktigt rötig kåk, full av zonspök och riktigt hett skrot! Hans gäng blev rika på kuppen och grundade det som nu är KFK - en politisk fraktion som vill hålla Kuserud fritt från både Pyrisk och Göborgsk beskattning. 

​​

Snustrynet  (FMD) Galt. Bodybombarlegend, nu i KFK's tjänst.
Det sägs att Snustrynet växte upp som hantlangare på Lefvers Kokeri, precis som sina föräldrar, men han fick tidigt en plats i brottningsringen. Vi minns med värme röjjet på R-bajter då han tog Molle Kvistkran i första rånden! Han blev snabbt skojtad till större och större matcher! Visst tycktes det verkligen, den där varma våren 92, som Snusktrynet verkligen var ett stjärnskott? 

 

Men fallet blev snabbt. Fiaskot mot Ox. Försinkningen på Bunkern. Och när Snustrynet inte drog in åskådare så slutade vi älska honom. Är vi fans medskyldiga till hans förfall i kriminalitet som krossargosse för låga typer? 

 

Nu kan POLISGAZETTEN äntligen berätta om vad som hände sen!"

Polizgazetten, JULI 96

Klonk Långstrump en ung Karle- skrotletare som pangade ihjäl Skrot-Leffe när hans blåsning blev uppdagad. Hade ihjäl en Gyllendrom.  

Benn Kvalstervind, en naiv men social knegare från Karle som hatar robotar och tog över en ruin och byggde Pidis Lada. Han är numera hotellets stolta ägare och han vet verkligen hur man tar betalt. 

Gunnart Eberhardt Bangkok och Herodes Svinto-Frankelhane var två barndomsvänner från de sämre delarna av Hindenburgs finare kvarter. Gunnart är lösdrivare och frilansjournalist och Herodes butiksbiträde och aspirerande kunskapare och explorator - båda med mycket begränsad erfarenhet men uppvuxna med stora bibliotek.

 

bottom of page